Klassista ja urheiluhierontaa, Intialaista päähierontaa, Lymfaterapiaa, Hot Stone - Kuumakivihierontaa, Reiki-hoitoja - tule rentoutumaan!

Valikko Sulje valikko

Tarjoamamme hoitomuodot

Hoitomuotomme soveltuvat kaikille

Tarjoamme terveydenhoidon palveluita, kehonhuoltoa sekä hyvinvoinnin palveluita ja rentouttavia hoitoja.

Hoitovalikoimastamme löydät eri tekniikoin toteutettavia kipua lievittäviä ja lihaksia muokkaavia sekä rentouttavia hierontoja,  kokonaisvaltaisempaa kehonhuoltoa sekä kevyemmin ottein toteutettuja hemmottelu- ja rentoutushoitoja. Outi tarjoaa myös kehoa tasapainottavia energiahoitoja.

Palveluvalikoimamme ja osaamisemme on laaja, sillä kehitämme tietojamme ja taitojamme koko ajan. Tarjoamme tilaamme käyttöön myös toisille hyviksi ja luotettaviksi totetamille kollegoillemme aika ajoin, jolloin pääset asiakkaanamme nauttimaan erilaisista hoitomuodoista, voiden kuitenkin olla varma, että heiltä saamasi hoito on hyvää ja asianmukaista.

Pystymme toteuttamaan sinulle hyvän ja tehokkaan hoidon, oletpa kroonisesta kivusta kärsivä, urheilulla tai huonolla työergonomialla lihaksesi jumittanut tai kaipaat vain rentoutumista stressaavan tai kiireisen arjen keskellä. Hoidoista räätälöidään aina yksilöllinen kokemus.

Löydät meiltä varmasti itsellesi sopivan hoidon, mutta jos olet epävarma jostakin asiasta, niin ota yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi parhaiten vastaava hoito. Voimme tarjota myös yhdistelmähoitoja, joissa yhdistyvät useamman eri hoitomuodon tekniikat ja hyödyt.

Terveydenhoidon palvelut

Klassinen ja urheiluhieronta

Hieronta on kokonaisvaltainen hoitokokemus, jonka vaikutukset ovat moninaiset. Kehosi ja mielesi rentoutuvat hieronnan aikana ja tunnet hoidon jälkeen olevasi taas virkeämpi ja vetreämpi. Monille hieronta tuo helpotusta myös erityyppisiin stressin oireisiin. Hieronta on pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsin tehtävää hierontaa, joka lievittää kipua, vähentää lihasjännitystä, rentouttaa lihaksia ja parantaa niiden elastisuutta sekä aineenvaihduntaa, lisäten myös nivelten liikelaajuutta.

Hieronta voi olla kevyen rentouttavaa tai muokkaavampaa, riippuen käytettävistä otteista, niiden laajuudesta ja hieronnan voimakkuudesta. Hierontaotteissa käytetään kämmentä, kyynärpäätä, peukaloa sekä muita sormia, aina käsiteltävän alueen ja asiakkaan tarpeiden sekä tuntemusten mukaan.

Poikittaishieronnalla saadaan lihaksiin kohdistettua poikittaisvenytystä, joka irrottaa kiinnikkeitä ja lihassyitä toisistaan. Kitkahieronta puolestaan toimii hyvin paikallisiin tai syvemmällä oleviin ongelmakohtiin. Trigger-pistekäsittelyllä puolestaan voidaan hoitaa paikallisia säteileviä kipupisteitä, jotka ovat usein hyvin arkoja ja tuntuvat kauempana käsiteltävästä alueesta.

Hieronta helpottaa, jos kärsit pitkään jatkuneesta tai jännityspäänsärystä, migreenistä, purentalihasten kireydestä tai kivusta, huimauksesta, niskahartiakivusta, käsien, sormien tai jalkojen puutumisesta, pohkeiden, etu- tai takareisien, selän, niskan, olka- tai kyynärvarsien kivuista tai jäykkyydestä, muista kivusta tai kireydestä johtuvasta liikerajoitteista tai stressistä aiheutuneista sivuoireista.

Seuraavat ovat syitä, oireita tai oireyhtymiä joiden takia hakeudutaan hierontaan. Kansanomaisemmin näitä oireita tai tuntemuksia kuvataan lihasjumeina, jäykkyytenä, kankeutena, suonenvetona tai lukkoina.

  • iskiasoireet
  • golf- ja tenniskyynärpää
  • jännitysniska (tension neck)
  • juoksijan tai hyppääjän polvi
  • rannekanava oireyhtymä (canalis carpi)
  • hampaiden yhteen pureminen tai narskuttelu (TMJ-ongelmat, bruksismi)

Lämpö- ja kylmähoidot

Fysikaaliset kylmä- ja lämpöhoidot ovat tehokas lisä hieronnan yhteydessä. Kyseiset hoidot voidaan toteuttaa joko esihoitona ennen hieronnan aloittamista, osana hierontaa tai jälkihoitona lopetettaessa hierontaa. Hoidosta saadaan tehokkaampi ja kokonaisvaltaisempi, jos fysikaaliset pintalämpöhoidot otetaan osaksi hierontaa hierojan suosituksesta.

Pintalämpöhoidot toteutetaan yleensä esihoitona ja hieronnan yhteydessä, sillä lämpöpakkaukset pysyvät pitkään lämpiminä ja luovuttavat lämpöä tasaisesti. Pitemmän hieronnan yhteydessä lämpöpakkausta voidaan siirrellä tai korvata se toisella pakkauksella, jolloin lämmön lihaksia rentouttavaa vaikutusta voidaan hyödyntää pitempään. Lämpöhoitoa käytetään yleensä kireille ja väsyneille lihaksille, ksoka lämpö lisää kudoksen verenkiertoa ja vähentää lihaskireyksiä.

Kylmähoitoa käytetään yleensä esi- tai jälkihoitona, sillä kylmä vähentää turvotusta sekä lievittää kipua. Hieronnan yhteydessä kylmähoitoa annetaan kylmäpakkauksella alueellisiin kipukohtiin. Kylmää käytetään yleisesti akuuttien vammojen, tulehtuneiden lihasten ja jännealueiden hoitoon. Kylmä ”puuduttaa” kipeän alueen, jolloin sitä voidaan käsitellä hieronnan erilaisin tekniikoin.

Jotkut asiakkaat pitävät myös erilaisten lämpö- ja kylmägeelien tuomasta helpottavasta tunteesta, joten tarvittaessa niitäkin voidaan hieronnan yhteydessä käyttää.

Neuvonta ja ohjaus

Venyttely lisää tunnetusti nivelten liikelaajuutta, parantaa lihasten elastisuutta sekä parantaa notkeutta ja ylläpitää liikkuvuutta. Säännöllinen venyttely, lihasten lämmittelyn ja harjoittamisen ohella, on tärkeä osa lihashuoltoa. Monet huomaavat ja toteavat tämän valitettavan usein vasta sitten, kun alkaa ilmaantua arkea häiritseviä lihasjäykkyyttä, kipua tai nivelten liikerajoitteita.

Kun kireät tai liian heikot lihakset alkavat häiritä jokapäiväistä elämää, työntekoa tai harrastamista, kannattaa kääntyä koulutetun hierojan tai muun terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.

Asiakkaat kertovat tällöin oireinaan yleensä, ettei esimerkiksi pää käänny molempiin suuntiin yhtä paljon, kaulan taivuttaminen tekee kipeää, rintaliivien hakasten sulkeminen selän takana tai hiusten harjaaminen tuottavat vaikeuksia. Myös erilaisten liikkeiden suorittaminen voi vaikeutua, kuten kyykistyminen, leuanveto, tavaroiden nostaminen tai sängystä nouseminen.

Hyvä lihaskunto auttaa jaksamaan arjessa ja lihasten vahvistaminen voi helpottaa myös erilaisia nivelten yliliikkuvuuteen (hypermobiliteettiin) liittyviä oireita.

Tarvittaessa ohjaamme ja teemme kanssasi venytyksiä ja lihasharjoituksia erilaisin tekniikoin, jotta saisit avun ongelmiisi lihaksiston kanssa. Otamme aina huomioon yksilölliset ominaisuutesi ja huomioimme sen, että harjoitus kohdistuu oikealle alueelle oikein suoritetulla tekniikalla. Tarvittaessa ohjaamme sinut seuraavalle asiantuntijalle, jolla on enemmän annettavaa ongelmaasi ajatellen.

Kehonhuolto ja rentouttavat hoidot

Lymfaterapia

Lymfaterapia on kaksiosainen terapiamuoto, joka koostuu käsin tehtävästä manuaalisesta lymfahieronnasta ja kompressio- eli paineterapiasta. Lymfaterapiassa on kontraindikaatioita eli hoidon vasta-aiheita huomattavasti vähemmän kuin klassisessa hieronnassa.

Manuaalinen lymfaterapia on miellyttävää, kevyin, rytmikkäin, tasaisin, pumppaavin ja pyörivin ottein tehtävää pinnallisen imusuoniston käsittelyä, joka on miellyttävän kevyttä ja näin ollen sopii hyvin  myös rentoutumista hakevalle asiakkaalle. Monet urheilijat käyttävät lymfaterapiaa suorituksista tai vammoista palautumisen tehostamiseksi. Lymfaterapiasta voi saada apua alueellisen kipuyliherkkyyden (CRPS) ja muiden kiputilojen hoitoon.

Eniten siitä hyötyvät kuitenkin erilaisista turvotuksista kärsivät asiakkaat. Monesti hoidosta käytetään myös kansanomaisempaa nimitystä lymfahieronta.

Lymfaterapia parantaa aineenvaihduntaa, nopeuttaa palautumista, aktivoi imusuoniston omaa pumppaustoimintaa ja stimuloi uusien imusuoniyhteyksien syntymistä sekä lievittää kipua. Ennen kaikkea se kuitenkin vähentää turvotusta.

Ödeema (edema/oedema) eli turvotus voi aiheutua hyvin monesta imusuoniston häiriöstä, kuten

  • akuutista vammasta (nyrjähdys, venähdys, isku)
  • kirurgisesta toimenpiteestä eli leikkauksesta
  • laskimovajaatoiminnan ongelmista (suonikohjut, jalkojen turvotus/väsymys, säärihaava)

Aiheuttajana turvotukseen voi olla myös raskausajan hormonaalinen toiminta, synnynnäiset imusuoniston ongelmat tai imusuonistoon vaikuttavat sairaudet. Yleisintä turvotus on jaloissa, käsissä ja kasvoissa, mutta sitä voi ilmetä oikeastaan joka puolella ihmisen kehoa.

Kompressioterapia eli paineterapia on turvotuksen hoitamisen peruskivi, jolla pyritään vähentämään turvotusta lisäämällä kudoksen ulkoista painetta erilaisten sidosten ja kompressiotuotteiden (esim. lääkinnälliset kompressiosukat = tukisukat) avulla.

Intialainen päähieronta (Champissage)

On stressiä lievittävää, miellyttävän rentouttavaa ja tasapainottavaa hierontaa, jossa käsitellään hartioiden, olka- ja käsivarsien, niskan, päänahan, korvien sekä kasvojen alueita istuessasi. Hieronta toteutetaan yleensä ilman väliainetta (öljyä) ja edellä mainittuja alueita käydään läpi soveltuvin ottein vaatteiden päältä hieroen. Intialainen päähieronta on toimiva yhdistelmä itämaista ja länsimaista terveydenhoitoa.

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha Ayurvedinen hoitomuoto, joka sopii kaikenikäisille, niin miehille kuin naisillekin. Länsimaisen intialaisen päähieronnan kehitti lapsuudestaan asti näkövammainen osteopaatti ja hieroja Narendra Mehta opiskeltuaan ensin Englannissa fysioterapiaa ja palattuaan sitten takaisin Intiaan. Hän halusi kehittää päähieronnasta länsimaiseen makuun sopivamman, yhdistäen perinteiseen intialaiseen päähierontaan otteita klassisesta hieronnasta ja osteopatiasta.

Hot Stone -Kuumakivihieronta

Hieronta toteutetaan vedessä lämmitetyillä vulkaanisilla basalttikivillä, jotka säilyttävät lämmön luovuttaen sitä tasaisesti hoidon aikana. Kivien miellyttävä lämpö rentouttaa lihasten kireyksiä, helpottaa yleistä jännittyneisyyttä ja parantaa kudosten aineenvaihduntaa. Lämmöllä on rentouttava, mieltä rauhoittava ja stressiä lievittävä vaikutus.

Kuumakivihieronta auttaa kipeisiin ja kireisiin lihaksiin, kuten selkä- ja hartiakipuihin. Normaalisti kuumakivihieronta tehdään joko puoli- tai kokohierontana, mutta toki hoidon aikana voidaan keskittyä tiettyihin ongelmakohtiin enemmältikin. Kuumakivihierontaa voidaan käyttää myös hemmotteluun tai rentoutumiseen ja se sopii niin naisille kuin miehillekin.

Hieronnassa käytettävät kivet ovat sileitä ja erimuotoisia. Kiviä käytetään hieronnassa kahdella tavalla sekä varsinaisessa hieronnassa että asetelmina esimerkiksi asiakkaan selkärangan molemmin puolin, jolloin ne tuntuvat miellyttävän lämpimiltä luovuttaessaan lämpöä hoidon aikana. Kiviä ei vain liu’utella asiakkaan iholla, vaan niitä käytetään ”käden jatkeina”, mikä mahdollistaa esimerkiksi trigger-pisteiden käsittelyn siihen tarkoitettujen kivien avulla. Meillä kuumakivillä siis hierotaan oikeasti!

Aguahara-vesirentoutus

AGUAHARA on vesirentoutusta, joka perustuu veden pinnalla ja pinnan alla tehtäviin liikkeisiin ja venytyksiin. Lämmin vesi ja aguahara-hoitaja kannattelevat vastaanottajan kehoa lähes painottomassa tilassa antaen keholle liikeimpulsseja ja tukien kehon vapaata kellumista, mikä mahdollistaa asteittain syvenevän mielen ja kehon rentoustilan. Aguahara hoitaa ja vapauttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti ja syvällisesti.

Aguahara-hoito toteutetaan pääsääntöisesti Mäkelänrinteen uimahallin terapia-altaassa (Mäkelänkatu 49, Helsinki) varaamanasi ajankohtana, joten saavuthan uimahalliin hyvissä ajoin, jotta ehdit peseytyä ja vaihtaa uima-asun päällesi ennen aguahara-hoidon alkamista. Erikseen sovittaessa Aguahara-vesirentoutus voidaan tehdä myös muissa uimahalleissa, joista löytyy terapia-allas.

Thai-joogahieronta

Thai-joogahieronta on miellyttävä lattialla olevan patjan päällä tehtävä hierontamuoto, jossa terapeutti käyttää oman kehon liikettä ja asiakkaan kehonpainoa tehdessään erilaisia venytyksiä ja painelutekniikoita.

Outin tarjoamat energiahoidot

Reiki

On rauhoittava energiahoito, joka auttaa ylläpitämään fyysistä ja henkistä tasapainoa. Reiki-hoitaja välittää käsiensä kautta hoidettavalle universaalia (=Rei) elämänvoimaenergiaa (=Ki). Länsimaissa tunnettu Reiki-tekniikka on peräisin Japanista. Reiki edistää laajasti hyvinvointia ja käynnistää kehon oman paranemisprosessin. Lue lisää Reiki-hoidosta.

Energiahieronta

Outi tarjoaa hieronnan, jossa yhdistellään erilaisia hierontatekniikoita sekä Reiki-hoitoa.

Yhdistelmähoito

Yhdistelmähoito on mainio tapa yhdistellä eri hoitomuotoja ja niiden hyötyjä keskenään. Esimerkiksi niskahartiaseudun hieronnan tai intialaisen päähieronnan yhteyteen sopii mainiosti kasvojen alueen lymfaterapia.

Yhdistelmähoito voi myös ajallisesti olla lyhyempi kuin normaali hoitoaika esimerkiksi 30 minuutin niskahartiaseudun hieronta ja 15 minuutin kasvolymfa, joka toimii osaltaan myös kasvohierontana.

Teitä palvelee

Teitä palvelee

Jarno Mattila – Kehonhuoltaja, Koulutettu hieroja, Merkonomi, Tradenomi AMK
Outi Ivaska Kehonhuoltaja, Koulutettu hieroja, Teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK, Reiki-master
Toni IlolaKehonhuoltaja, Koulutettu hieroja, Sosionomi AMK
Veera Heikkinen Kehonhuoltaja, Kuntohoitaja, Koulutettu hieroja
Ville Vertanen Kehonhuoltaja, Koulutettu hieroja, Osteopatiaopiskelija

Koti- ja yrityskäynnit

Koti- ja yrityskäynnit

Teemme koti-, tapahtuma-, ja yrityskäyntejä pääkaupunkiseudulla. Voit tilata meidät myös juhliisi, messuille tai muihin tilaisuuksiin. Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisää!

Lue lisää hierojan kotikäynnistä

Lue lisää tilaa hieroja tapahtumaasi

Lue lisää yritys- ja työpaikkahieronnasta

Ajankohtaiset uutiset

Ajankohtaiset uutiset

Seuraamalla Studio Eudokian Facebook-sivuja tai liittymällä sähköpostilistallemme saat ajankohtaisen tiedon tarjouksista, hoitomuodoista sekä tulevista tapahtumista