Studio Eudokia logo

Hierontaa. kehonhuoltoa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia Kalliossa, Helsingissä!

Tarjoamamme hieronta- ja kehonhuollon palvelut soveltuvat kaikille

Meiltä löydät terveyden-, kehonhuollon ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin monipuoliset palvelut

Hoitovalikoimastamme löydät eri tekniikoin toteutettavia kipua lievittäviä ja lihaksia muokkaavia sekä rentouttavia hierontoja, kokonaisvaltaisempaa kehonhuoltoa sekä kevyemmin ottein toteutettuja hemmottelu- ja rentoutushoitoja. Outi palvelutarjonnasta löydät myös kehoa ja mieltä tasapainottavia energiahoitoja.

Ammattitaitoiset hierojat ja kehonhuollon ammattilaiset tukenasi

Palveluvalikoimamme ja osaamisemme on laaja, sillä meillä kaikilla on vuosien vankka kokemus hierontahoidoista ja kehonhuollon palveluista. Kehitämme tietojamme ja taitojamme koko ajan lisää. Voit tutustua tiimimme osaamiseen varaa aika -sivulla!

Tarjoamme ajoittain tilojamme muillekin hyviksi ja luotettaviksi toteamille kollegoille. Kauttamme löytyy monipuolinen manuaalisten terapiamuotojen ammattilaisten joukko. Ohjaamme heidän luo asiakkaat, joita emme itse pysty ottamaan vastaan tai joilla on tarvetta sellaiselle hoidolle tai osaamiselle, jota meiltä ei löydy.

Asiakkaanamme pääset nauttimaan erilaisista hierontatyyleistä ja muista hoitomuodoista, voiden olla varma, että saamasi palvelu ja hoito on hyvää ja asianmukaista.

Jos olet epävarma jostakin asiasta, niin lue lisää tietoa toimintatavoistamme tai ota yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi parhaiten vastaavan hoitokokonaisuuden. Voimme tarjota myös yhdistelmähoitoja, joissa yhdistyvät useamman eri hoitomuodon tekniikat ja hyödyt.

Toteutamme sinulle hyvän ja tehokkaan hoidon oletpa sitten...

Hierontapalvelut

Hieronta on kokonaisvaltainen hoitokokemus, jonka vaikutukset ovat moninaiset. Kehosi ja mielesi rentoutuvat ja hoidon jälkeen tunnet olevasi taas virkeämpi ja vetreämpi.

Monille hieronta tuo helpotusta myös erityyppisiin stressin oireisiin. Klassinen ja urheiluhieronta on on pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsin tehtävää hierontaa, joka lievittää kipua, vähentää lihasjännitystä, rentouttaa lihaksia ja parantaa niiden elastisuutta sekä aineenvaihduntaa, lisäten myös nivelten liikelaajuutta.

Hoito voi olla kevyen rentouttavaa tai muokkaavampaa, riippuen käytettävistä otteista, niiden laajuudesta ja hieronnan voimakkuudesta.

Hierontaotteissa käytetään kämmentä, kyynärpäätä, peukaloa sekä muita sormia, aina käsiteltävän alueen ja asiakkaan tarpeiden sekä tuntemusten mukaan.

Poikittaishieronnalla saadaan lihaksiin kohdistettua poikittaisvenytystä, joka irrottaa kiinnikkeitä ja lihassyitä toisistaan.

Syväkudoshieronta puolestaan toimii hyvin paikallisiin tai syvemmällä oleviin ongelmakohtiin.

Triggerpistekäsittelyllä puolestaan voidaan hoitaa paikallisia säteileviä kipupisteitä, jotka ovat usein hyvin arkoja ja tuntuvat kauempana käsiteltävästä alueesta.

Hieronta helpottaa, jos kärsit akuutista tai pitkään jatkuneesta kivusta, jännityspäänsärystä, migreenistä, purentalihasten kireydestä, huimauksesta, niskahartiakivusta, käsien, sormien tai jalkojen puutumisesta, pohkeiden, etu- tai takareisien, selän, niskan, olka- tai kyynärvarsien kivuista tai jäykkyydestä, muista kivusta tai kireydestä johtuvasta liikerajoitteista tai stressistä aiheutuneista sivuoireista.

Alla muutamia syitä, oireita tai oireyhtymiä joiden takia hakeudutaan hierontaan. Kansanomaisemmin näitä oireita tai tuntemuksia kuvataan puutumisena, lihasjumeina, jäykkyytenä, kankeutena, suonenvetona tai lukkoina.

 • Iskiasoireet
 • Golf- ja tenniskyynärpää
 • Jännityspäänsärky ja jännitysniska (tension neck)
 • Juoksijan tai hyppääjän polvi
 • Rannekanava oireyhtymä (canalis carpi)
 • Hampaiden yhteen pureminen tai narskuttelu (TMJ-ongelmat, bruksismi)

Raskausajan hieronnassa huomioidaan raskauden ja sen jälkeisen aikaan liittyviä asioita, kuten  turvotus, väsymys, kipukohdat ja muut tyypilliset raskaudenaikaiset oireet ja ongelmat kehossa.

Huomiota kiinnitetään erityisesti mukavaan ja rentoon hoitoasentoon. Alkuraskaudesta se voi olla normaali vatsallaan ja selällään olo hoidopöydällä. Myöhemmin hieronta toteutetaan kylkimakuulla tai istuma-asennossa, tyynyin tuettuna.

Hieronta lievittää arjessa kipeytyneitä lihaksia, vähentää stressiä lisäten  odottavan äidin hyvinvointia, joka heijastuu myös kehittymässä olevaan vauvaan. 

Hoidon aikana voidaan keskustella myös tulevasta synnytyksestä sekä synnytyksen jälkeiseseen aikaan liittyvistä asioista, kuten imetysergonomiasta, yleisestä jaksamisesta ja kehonhuollosta. 

Ohjaamme asiakkaan aina tarvittaessa äitiysfysioterapiaan tai muulle alan ammattilaiselle!

Purentalihasten hieronnassa keskitytään erityisesti hartiaseudun, kasvojen, leuan ja suun alueen lihaksiin.

Monilla purentalihasten ongelmat johtuvat kiireisestä työstä tai arjesta, stressistä tai purentavioista.

Hoidossa käsitellään purentalihaksia myös suun sisäpuolelta hanskat kädessä ja annamme vinkkejä kotona tehtävään hierontaan ja itsehoitoon.

Ohjaamme asiakkaan tarvittaessa eteenpäin purentafysioterapiaan tai hammashoidon ammattilaisten luo.

Käytämme hieronnan yhteydessä tarvittaessa erikoistekniikoita joko käsin tai lihashuollon työkaluluilla totetutettuna. Näitä ovat toimivat mm faskiarauta, imukuppi, lihashuoltovasara.

Käyttämiämme erikoistekniikoita ovat:

 • Nivelten mobilisointi
 • Poikittais- ja vipuvarsihieronta
 • Triggerpistekäsittely
 • Faskiakäsittely
  Lihaksia rentouttava tärinä

Näillä tekniikoilla pyritään tehostamaan hierontakokemusta ja niillä voidaan vaikuttaa erilaisiin  ongelmakohtiin.

Asiakkaan ei erikseen tarvitse tietää, millaisia tekniikoita käytetään, mutta jos haluat erityisesti jotain tekniikkaa käytettävän niin mainitsethan asiasta.

Fysikaaliset kylmä- ja lämpöhoidot ovat tehokas lisä hieronnan yhteydessä. Kyseiset hoidot voidaan toteuttaa joko esihoitona ennen hieronnan aloittamista, osana hierontaa tai jälkihoitona hieronnan jälkeen.

 

Hoidosta saadaan usein tehokkaampi ja kokonaisvaltaisempi, kun pintalämpöhoidot otetaan osaksi hierontaa.

Lämpöhoidon käytöstä on sovittava ennakkoon, koska lämpöpakkaukset pitää erikseen lämmittää. Hoito toteutetaan pyyhkeeseen käärityllä lämpöpakkauksella.

Pintalämpöhoidot toteutetaan yleensä esihoitona ja hieronnan yhteydessä, sillä lämpöpakkaukset pysyvät pitkään lämpiminä ja luovuttavat lämpöä tasaisesti.

Pidemmän hieronnan yhteydessä lämpöpakkausta voidaan siirrellä tai korvata se toisella pakkauksella, jolloin lämmön lihaksia rentouttavaa vaikutusta voidaan hyödyntää pitempään.

Lämpöhoitoa käytetään yleensä kireille ja väsyneille lihaksille, sillä lämpö lisää kudoksen aineenvaihduntaa ja rentouttaa lihaksia.

Kylmähoitoa käytetään yleensä esi- tai jälkihoitona, sillä kylmä vähentää turvotusta sekä lievittää kipua. Hieronnan yhteydessä kylmähoitoa annetaan kylmäpakkauksella alueellisiin kipukohtiin.

Kylmää käytetään yleisesti akuuttien vammojen, tulehtuneiden lihasten ja jännealueiden hoitoon. Kylmä ”puuduttaa” kipeän alueen, jolloin sitä voidaan käsitellä hieronnan erilaisin tekniikoin.

Jotkut asiakkaat pitävät myös erilaisten lämpö- ja kylmägeelien tuomasta helpottavasta tunteesta, joten tarvittaessa niitäkin voidaan hieronnan yhteydessä käyttää.

On hyvä huomioida, että lämpö tai kylmä ei sovellu kaikille samalla tavalla, joten samaan tyyppistä vaivaa voidaan joskus hoitaa eri tavoin eri ihmisillä.

TENS-sähköhoitoa eli transkutaaninen elektronihermostimulaatio (ihon läpi annettava ärsykettä tuntohermoille) käytetään yleisesti akuuteissa ja kroonisissa kiputiloissa. Sen päätarkoituksena on vaikuttaa kipuviestien kulkuun hermostossa.

Hoito on yleisesti käytössä oleva ja sen käyttöä voidaan ohjata myös asiakkaalle, jos hänellä on oma tai vuokrattu TENS-laite.

Kehonhuollon palvelut

Osteopatian päämäääränä on mahdollisimman tasapainoisesti toimiva keho.

Hoidon kautta voidaan muun muassa parantaa nivelten liikkuvuutta sekä saada helpotusta lihasjännityksiin ja tehostaa verenkiertoa.

Hoitotekniikat ovat kevyitä, liikkuvuutta edistäviä. Hoito toteutetuetaan aina asiakasta ja hänen kehoaan kuunnellen.

 • Toni tarjoaa tällä hetkellä vain lymfahierontaa!


Lymfaterapia on kaksiosainen terapiamuoto, joka koostuu käsin tehtävästä manuaalisesta lymfahieronnasta ja kompressio- eli paineterapiasta.

Lymfaterapiassa on kontraindikaatioita eli hoidon vasta-aiheita huomattavasti vähemmän kuin klassisessa hieronnassa.

Manuaalinen lymfaterapia on miellyttävää, kevyin, rytmikkäin, tasaisin, pumppaavin ja pyörivin ottein tehtävää pinnallisen imusuoniston käsittelyä, joka on miellyttävän kevyttä ja näin ollen sopii hyvin  myös rentoutumista hakevalle asiakkaalle.

Monet urheilijat käyttävät lymfaterapiaa suorituksista tai vammoista palautumisen tehostamiseksi.

Lymfaterapiasta voi saada apua alueellisen kipuyliherkkyyden (CRPS) ja muiden kiputilojen hoitoon.

Eniten siitä hyötyvät kuitenkin erilaisista turvotuksista kärsivät asiakkaat. Monesti hoidosta käytetään myös kansanomaisempaa nimitystä lymfahieronta.

Lymfaterapia parantaa aineenvaihduntaa, nopeuttaa palautumista, aktivoi imusuoniston omaa pumppaustoimintaa ja stimuloi uusien imusuoniyhteyksien syntymistä sekä lievittää kipua. Ennen kaikkea se kuitenkin vähentää turvotusta.

Ödeema (edema/oedema) eli turvotus voi aiheutua hyvin monesta imusuoniston häiriöstä, kuten

 • akuutista vammasta (nyrjähdys, venähdys, isku)
 • kirurgisesta toimenpiteestä eli leikkauksesta
 • laskimovajaatoiminnan ongelmista (suonikohjut, jalkojen turvotus/väsymys, säärihaava
 • Raskausajan hormonaalinen toiminta
 • Synnynnäiset imusuoniston ongelmat
 • Imusuonistoon ja verenkiertoon vaikuttavat sairaudet


Yleisintä turvotus on jaloissa, käsissä ja kasvoissa, mutta sitä voi ilmetä oikeastaan joka puolella ihmisen kehoa.

Kompressioterapia eli paineterapia on turvotuksen hoitamisen peruskivi, jolla pyritään vähentämään turvotusta lisäämällä kudoksen ulkoista painetta erilaisten sidosten ja kompressiotuotteiden (esim. lääkinnälliset kompressiosukat = tukisukat) avulla.

Ohjaamme asiakkaan tarvittaessa lymfaterapeutin luo, joka voi ottaa mitat yksilöllisiä tukisukkia varten.

 Tutustu Suomen Lymfahoito ry:hyn

Tutustu Suomen Vodder-Lymfaterapeutit ry:hyn

Niskahartiaseutuun ja päänalueelle keskittyvä hierontamuoto on stressiä lievittävä, miellyttävä rentouttava ja tasapainottava hierontahoito, jossa käsitellään hartioiden, olka- ja käsivarsien, niskan, päänahan, korvien sekä kasvojen alueita istuessasi. Päähieronnan elementtejä voidaan yhdistää myös hoitopöydällä tehtävään hierontaan.

Hieronta toteutetaan yleensä ilman väliainetta (öljyä) ja edellä mainittuja alueita käydään läpi soveltuvin ottein vaatteiden päältä hieroen. Päähieronta voi olla joko rentouttavampaa tai hoidollisempaa.

Intialainen päähieronta on toimiva yhdistelmä itämaista ja länsimaista terveydenhoitoa.

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha Ayurvedinen hoitomuoto, joka sopii kaikenikäisille, niin miehille kuin naisillekin. Länsimaisen intialaisen päähieronnan kehitti lapsuudestaan asti näkövammainen osteopaatti ja hieroja Narendra Mehta opiskeltuaan ensin Englannissa fysioterapiaa ja palattuaan sitten takaisin Intiaan. Hän halusi kehittää päähieronnasta länsimaiseen makuun sopivamman, yhdistäen perinteiseen intialaiseen päähierontaan otteita klassisesta hieronnasta ja osteopatiasta.

Kuumakivihieronta toteutetaan vedessä lämmitetyillä vulkaanisilla basalttikivillä, jotka säilyttävät lämpöä luovuttaen sitä tasaisesti hoidon aikana.

Kivien miellyttävä lämpö rentouttaa lihasten kireyksiä, helpottaa yleistä jännittyneisyyttä ja parantaa kudosten aineenvaihduntaa. Lämmöllä on rentouttava, mieltä rauhoittava ja stressiä lievittävä vaikutus.

Kuumakivihieronta auttaa kipeisiin ja kireisiin lihaksiin, kuten selkä- ja hartiakipuihin. Normaalisti kuumakivihieronta tehdään joko puoli- tai kokohierontana, mutta toki hoidon aikana voidaan keskittyä tiettyihin ongelmakohtiin enemmältikin.

Kuumakivihierontaa voidaan käyttää myös hemmotteluun tai rentoutumiseen ja se sopii niin naisille kuin miehillekin.

Hieronnassa käytettävät kivet ovat sileitä ja erimuotoisia. Kiviä käytetään hieronnassa kahdella tavalla sekä varsinaisessa hieronnassa että asetelmina esimerkiksi asiakkaan selkärangan molemmin puolin, jolloin ne tuntuvat miellyttävän lämpimiltä luovuttaessaan lämpöä hoidon aikana. Kiviä ei vain liu’utella asiakkaan iholla, vaan niitä käytetään ”käden jatkeina”, mikä mahdollistaa esimerkiksi trigger-pisteiden käsittelyn siihen tarkoitettujen kivien avulla. Meillä kuumakivillä siis hierotaan oikeasti!

Yhdistelmähoito on mainio tapa yhdistellä eri hoitomuotoja ja niiden hyötyjä keskenään.

Esimerkiksi niskahartiaseudun hieronnan tai intialaisen päähieronnan yhteyteen sopii mainiosti kasvojen alueen lymfaterapia.

Yhdistelmähoito voi myös ajallisesti olla lyhyempi kuin normaali hoitoaika esimerkiksi 30 minuutin niskahartiaseudun hieronta ja 15 minuutin kasvolymfa, joka toimii osaltaan myös miellyttävänä kasvohierontana.

Kehonhuolto on kokonaisvaltaista ja siihen tarvitaan riittävästi rasitusta, liikkuvuutta ja lepoa.

<strong>Hyvä lihaskunto</strong> auttaa jaksamaan arjessa ja lihasten vahvistaminen voi helpottaa myös erilaisia nivelten yliliikkuvuuteen (hypermobiliteettiin) liittyviä oireita.

<strong>Venyttely</strong> lisää tunnetusti nivelten liikelaajuutta, parantaa lihasten elastisuutta sekä parantaa notkeutta ja ylläpitää liikkuvuutta. Säännöllinen venyttely, lihasten lämmittelyn ja harjoittamisen ohella, on yksi osa lihashuoltoa.

Monet huomaavat ja toteavat tämän valitettavan usein vasta sitten, kun kehossa alkaa ilmaantua arkea häiritseviä lihasjäykkyyttä, kipua tai nivelten liikerajoitteita.

Kun kireät tai liian heikot lihakset alkavat häiritä jokapäiväistä elämää, työntekoa tai harrastamista, kannattaa kääntyä koulutetun hierojan tai kehonhuollon ammattilaisen puoleen!

Tyypillisimpiä oireita ja ongelmia ovat, ettei esimerkiksi pää käänny molempiin suuntiin yhtä paljon, kaulan taivuttaminen tekee kipeää, rintaliivien hakasten sulkeminen selän takana tai hiusten harjaaminen tuottavat vaikeuksia. Myös erilaisten liikkeiden suorittaminen voi vaikeutua, kuten kyykistyminen, leuanveto, tavaroiden nostaminen tai sängystä nouseminen koetaan aiempaa haastavammaksi.

<strong>Riittävällä levolla</strong> on iso merkitys jaksamisen ja kehonhuollon kannalta, joten sen merkitystä ei tule missään nimessä aliarvostaa!

Tarvittaessa keskustelemme ja ohjaamme venytyksiä ja lihasharjoituksia erilaisin tekniikoin, jotta saisit avun ongelmiisi. Otamme aina huomioon yksilölliset ominaisuutesi ja huomioimme sen, että harjoitus kohdistuu oikealle alueelle oikein suoritetulla tekniikalla.

Tarvittaessa ohjaamme sinut alan asiantuntijalle, joka voi auttaa sinua vielä paremmin!

Outin hyvinvointipalvelut

Tämä kokovartalohieronta toteutetaan lattialla patjan päällä.

Hoidon aikana terapeutti käyttää omaa ja asiakkaan kehon liikettä ja kehonpainoa erilaisten hoitotekniikoiden toteutukseen. 

Hoitoon sisältyy nivelten liikkuvuutta ja lihasten elastisuutta parantavia venytyksiä ja painelutekniikoita. Hoito vetreyttää kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti!

On rauhoittava energiahoito, joka auttaa ylläpitämään fyysistä ja henkistä tasapainoa. Reiki-hoitaja välittää käsiensä kautta hoidettavalle universaalia (=Rei) elämänvoimaenergiaa (=Ki). Länsimaissa tunnettu Reiki-tekniikka on peräisin Japanista. Reiki edistää laajasti hyvinvointia ja käynnistää kehon oman paranemisprosessin.

 Lue lisää Reiki-hoidosta.

AGUAHARA on vesirentoutusta, joka perustuu veden pinnalla ja pinnan alla tehtäviin liikkeisiin ja venytyksiin.

Lämmin vesi ja Aguahara-hoitaja kannattelevat vastaanottajan kehoa lähes painottomassa tilassa antaen keholle liikeimpulsseja ja tukien kehon vapaata kellumista, mikä mahdollistaa asteittain syvenevän mielen ja kehon rentoustilan.

Aguahara hoitaa ja vapauttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti ja syvällisesti.

Aguahara-hoito toteutetaan pääsääntöisesti Mäkelänrinteen uimahallin terapia-altaassa (Mäkelänkatu 49, Helsinki) varaamanasi ajankohtana, joten saavuthan uimahalliin hyvissä ajoin, jotta ehdit peseytyä ja vaihtaa uima-asun päällesi ennen Aguahara-hoidon alkamista.

Erikseen sovittaessa Aguahara-vesirentoutus voidaan tehdä myös muissa uimahalleissa, joista löytyy terapia-allas.